Sunday, February 21, 2010

Glee!!!


I love glee!!! I mean love it!! I havent been watching music entertaiment show lately but to glee, I really could say no thanks... It is funny, entertaining ... you'd keep going on watching to see their next moves and songs.. and the script writing has been creative too!!!

My favorite character is that Kurt guy - his gharacter is so funny and fun to watch.. hmm never mind, I'll skip the review and let you all watch it and enjoy it yourself!!


Keep on believin'!!!!





jakun - what was it in english again????

I have never seen a star cruise and of course titanic - in real life, in a close distance... Seen from far once.. I couldnt really make into sense that it is really big, yup.. really big. I saw one, last week, at Sweetenham Pier Penang, and it is huge!!! Man, it is as bis as those buildings, with same size windows of those buildings (of course dear, they are a hotel rite) wow.. jakun nya saya pada hari itu...

Saturday, February 20, 2010

Twinky winky giveaway

Diaper cakes, and cupcakes? What is that? When first heard of it, I wonder, was it a diaper that looks like a cake, or was it a cake that looks like a diaper.. My silly thought said..naahhh.. it should be a cake that looks like a diaper!!!

Till now, diaper cupcakes are in my head-without image!!! Well, that may become the reason to enter Twinky Winky blog giveaway!!

"I would love to win the delectable diaper cupcakes from TWINKY WINKY STARS (TWS) because I have no idea what it really is so I want to experince it on my own!!"

I am entering category Diaper Cupcakes for Toddler!! So I win.. so we could all see what a diaper cupcake really is

Kisah Maryam binti Imran sebelum melahirkan Nabi Isa a.s

Nabi Zakaria A.S. adalah keturunan Nabi Sulaiman A.S. Beliau adalah ulama besar dalam kalangan Bani Israil. Isterinya bernama “Isya” saudara perempuan dari .Hannah isteri Imran, salah seorang pembesar dari kalangan Bani Israil. Hannah adalah seorang wanita yang mendambakan seorang anak, sehingga beliau berdoa kepada Allah: “Ya Tuhanku, aku bernazar, apabila aku memperoleh anak, maka ia aku serahkan kepada Engkau untuk berbakti kepada Engkau, yaitu akan kuserahkan ke Baitulmaqdas untuk memelihara Rumah Tuhan” (rumah tempat beribadah kepada Tuhan).

B. Nabi Zakaria Mendambakan seorang putra

Nabi Zakaria adalah ayah dari Nabi Yahya putera tunggalnya yang lahir setelah ia mencapai usia sembilan puluh tahun. Sejak beristeri Hanna, ibu saudaranya Maryam, Zakaria mendambakan mendapat anak yang akan menjadi pewarisnya. Siang dan malam tiada henti-hentinya ia memanjatkan doanya dan permohonan kepada Allah agar dikurniai seorang putera yang akan dapat meneruskan tugasnya memimpin Bani Israil. Ia khuatir bahawa bila ia mati tanpa meninggalkan seorang pengganti, kaumnya akan kehilangan pemimpin dan akan kembali kepada cara-cara hidup mereka yang penuh dengan mungkar dan kemaksiatan dan bahkan mungkin mereka akan mengubah syariat Musa dengan menambah atau mengurangi isi kitab Taurat sekehendak hati mereka. Selain itu, ia sebagai manusia, ingin pula agar keturunannya tidak terputus dan terus bersambung dari generasi sepanjang Allah mengizinkannya dan memperkenankan.

C. Nabi Zakaria Mengasuh Maryam

Nabi Zakaria tiap hari sebagai tugas rutin pergi ke mihrab besar melakukan sembahyang serta menjenguk Maryam anak iparnya yang diserahkan kepada mihrab oleh ibunya sesuai dengan nadzarnya sewaktu ia masih dalam kandungan. Dan memang Zakarialah yang ditugaskan oleh para pengurus mihrab untuk mengawasi Maryam sejak ia diserahkan oleh ibunya. Tugas pengawasan atas diri Maryam diterima oleh Zakaria melalui undian yang dilakukan oleh para pengurus mihrab di kala menerima bayi Maryam yang diserahkan pengawasannya kepadanya itu adalah anak saudara isterinya sendiri yang hingga saat itu belum dikurniai seorang anak pun oleh Tuhan.

Suatu peristiwa yang sangat menakjubkan dan menghairankan Zakaria telah terjadi pada suatu hari ketika ia datang ke mihrab sebagaimana biasa. Ia melihat Maryam disalah satu sudut mihrab sedang tenggelam dalam sembahyangnya sehingga tidak menghiraukan bapa saudaranya yang datang menjenguknya. Di depan Maryam yang sedang asyik bersembahyang itu terlihat oleh Zakaria berbagai jenis buah-buahan musim panas. Bertanya-tanya Nabi Zakaria dalam hatinya, dari mana datangnya buah-buahan musim panas ini, padahal mereka masih berada dalam musim dingin. Ia tidak sabar menanti anak saudaranya selesai sembahyang, ia lalu mendekatinya dan menegur bertanya kepadanya: “Wahai Maryam, dari manakah engkau dapat ini semua?”

Maryam menjawab: “Ini adalah pemberian Allah yang aku dapat tanpa kucari dan aku minta. Diwaktu pagi dikala matahari terbit aku mendapatkan rezekiku ini sudah berada didepan mataku, demikian pula bila matahari terbenam di waktu senja. Mengapa bapa saudaranya merasa hairan dan takjub? Bukankah Allah berkuasa memberikan rezekinya kepada siapa yang Dia kehendaki tanpa perhitungan?”

C. Kisah Maryam binti Imran

Maryam yang disebut-sebut dalam kisah Zakaria adalah anak tunggal dari Imran seorang daripada pemuka-pemuka dam ulama Bani Isra’il. Ibunya saudara ipar dari Nabi Zakaria adalah seorang perempuan yang mandul yang sejak bersuamikan Imran belum merasa berbahagia jika belum memperoleh anak. Ia merasa hidup tanpa anak adalah sunyi dan membosankan. Ia sangat mendambakan keturunan untuk menjadi pengikat yang kuat dalam kehidupan bersuami-isteri, penglipur duka dan pembawa suka di dalam kehidupan keluarga. Ia sangat akan keturunan sehingga bila ia melihat seorang ibu menggandung bayinya atau burung memberi makan kepada anaknya, ia merasa iri hati dan terus menjadikan kenangan yang tak kunjung lepas dari ingatannya.

Tahun demi tahun berlalu, usia makin hari makin lanjut, namun keinginan tetap tinggal keinginan dan idam-idaman tetap tidak menjelma menjadi kenyataan. Berbagai cara dicubanya dan berbagai nasihat dan petunjuk orang diterapkannya, namun belum juga membawa hasil. Dan setelah segala daya upaya yang bersumber dari kepandaian dan kekuasaan manusia tidak membawa buah yang diharapkan, sedarlah isteri Imran bahawa hanya Allah tempat satu-satunya yang berkuasa memenuhi keinginannya dan sanggup mengurniainya dengan seorang anak yang didambakan walaupun rambutnya sudah beruban dan usianya sudah lanjut. Maka ia bertekad membulatkan harapannya hanya kepada Allah bersujud siang dan malam dengan penuh khusyuk dan kerendahan hati bernadzar dan berjanji kepada Allah bila permohonannya dikalbulkan, akan menyerahkan dan menghibahkan anaknya ke Baitul Maqdis untuk menjadi pelayan, penjaga dan memelihara rumah suci itu dan sesekali tidak akan mengambil manfaat dari anaknya untuk kepentingan dirinya atau kepentingan keluarganya.

Harapan isteri Imran yang dibulatkan kepada Allah tidak tersia-sia. Allah telah menerima permohonannya dan mempersembahkan doanya sesuai dengan apa yang telah disuratkan dalam takdir-Nya bahwa dari suami isteri Imran akan diturunkan seorang nabi besar. Maka tanda-tanda permulaan kehamilan yang dirasakan oleh setiap perempuan yang mengandung tampak pada isteri Imran yang lama kelamaan merasa gerakan janin di dalam perutnya yang makin membesar. Alangkah bahagia si isteri yang sedang hamil itu, bahawa idam-idamannya itu akan menjadi kenyataan dan kesunyian rumah tangganya akan terpecahlah bila bayi yang dikandungkan itu lahir. Ia bersama suami mulai merancang apa yang akan diberikan kepada bayi yang akan datang itu. Jika mereka sedang duduk berduaan tidak ada yang diperbincangkan selain soal bayi yang akan dilahirkan. Suasana suram sedih yang selalu meliputi rumah tangga Imran berbalik menjadi riang gembira, wajah sepasang suami isteri Imaran menjadi berseri-seri tanda suka cita dan bahagia dan rasa putus asa yang mencekam hati mereka berdua berbalik menjadi rasa penuh harapan akan hari kemudian yang baik dan cemerlang.

Akan tetapi sangat benarlah kata mutiara yang berbunyi: “Manusia merancang, Tuhan menentukan. Imran yang sangat dicintai dan sayangi oleh isterinya dan diharapkan akan menerima putera pertamanya serta mendampinginya dikala ia melahirkan , tiba-tiba direnggut nyawanya oleh Izra’il dan meninggallah isterinya seorang diri dalam keadaan hamil tua, pada saat mana biasanya rasa cinta kasih sayang antara suami isteri menjadi makin mesra.
Rasa sedih yang ditinggalkan oleh suami yang disayangi bercampur dengan rasa sakit dan letih yang didahului kelahiran si bayi, menimpa isteri Imran di saat-saat dekatnya masa melahirkan. Maka setelah segala persiapan untuk menyambut kedatangan bayi telah dilakukan dengan sempurna lahirlah ia dari kandungan ibunya yang malang menghirup udara bebas. Agak kecewalah si ibu janda Imran setelah mengetahui bahawa bayi yang lahir itu adalah seorang puteri sedangkan ia menanti seorang putera yang telah dijanjikan dan bernadzar untuk dihibahkan kepada Baitulmaqdis. Dengan nada kecewa dan suara sedih berucaplah ia seraya menghadapkan wajahnya ke atas: “Wahai Tuhanku, aku telah melahirkan seorang puteri, sedangkan aku bernadzar akan menyerahkan seorang putera yang lebih layak menjadi pelayan dan pengurus Baitulmaqdis. Allah akan mendidik puterinya itu dengan pendidikan yang baik dan akan menjadikan Zakaria, iparnya dan bapa saudara Maryam sebagai pengawas dan pemeliharanya.

Demikianlah maka tatkala Maryam diserahkan oleh ibunya kepada pengurus Baitulmaqdis, para rahib berebutan masing-masing ingin ditunjuk sebagai wali yang bertanggungjawab atas pengawasan dan pemeliharaan Maryam. Dan kerana tidak ada yang mahu mengalah, maka terpaksalah diundi diantara mereka yang akhirnya undian jatuh kepada Zakaria sebagaimana dijanjikan oleh Allah kepada ibunya.
Tindakan pertama yang diambil oleh Zakaria sebagai petugas yang diwajibkan menjaga keselamatan Maryam ialah menjauhkannya dari keramaian sekeliling dan dari jangkauan para pengunjung yang tiada henti-hentinya berdatangan ingin melihat dan menjenguknya. Ia ditempatkan oleh Zakaria di sebuah kamar diatas loteng Baitulmaqdis yang tinggi yang tidak dapat dicapai melainkan dengan menggunakan sebuah tangga.Zakarian merasa bangga dan bahagia beruntung memenangkan undian memperolehi tugas mengawasi dan memelihara Maryam secara sah adalah anak saudaranya sendiri. Ia mencurahkan cinta dan kasih sayangnya sepenuhnya kepada Maryam untuk menggantikan anak kandungnya yang tidak kunjung datang. Tiap ada kesempatan ia datang menjenguknya, melihat keadaannya, mengurus keperluannya dan menyediakan segala sesuatu yang membawa ketenangan dan kegembiraan baginya. Tidak satu hari pun Zakaria pernah meninggalkan tugasnya menjenguk Maryam.

Rasa cinta dan kasih sayang Zakaria terhadap Maryam sebagai anak saudra isterinya yang ditinggalkan ayahnya meningkat menjadi rasa hormat dan takzim tatkala terjadi suatu peristiwa yang menandakan bahawa Maryam bukanlah gadis biasa sebagaimana gadis-gadis yang lain, tetapi ia adalah wanita pilihan Allah untuk suatu kedudukan dan peranan besar di kemudian hari.
Pada suatu hari tatkala Zakaria datang sebagaimana biasa, mengunjungi Maryam, ia mendapatinya lagi berada di mihrabnya tenggelam dalam ibadah berzikir dan bersujud kepada Allah. Ia terperanjat ketika pandangan matanya menangkap hidangan makanan berupa buah-buahan musim panas terletak di depan Maryam yang lagi bersujud. Ia lalu bertanya dalam hatinya, dari manakah gerangan buah-buahan itu datang, padahal mereka masih lagi berada pada musim dingin dan setahu Zakaria tidak seorang pun selain dari dirinya yang datang mengunjungi Maryam. Maka ditegurlah Maryam tatkala setelah selesai ia bersujud dan mengangkat kepala: “Wahai Maryam, dari manakah engkau memperolehi rezeki ini, padahal tidak seorang pun mengunjungimu dan tidak pula engkau pernah meninggalkan mihrabmu? Selain itu buah-buahan ini adalah buah-buahan musim panas yang tidak dapat dibeli di pasar dalam musim dingin ini.”

Maryam menjawab: “Inilah peberian Allah kepadaku tanpa aku berusaha atau minta. Dan mengapa engkau merasa hairan dan takjub? Bukankah Allah Yang Maha Berkuasa memberikan rezekinya kepada sesiapa yang Dia kehendaki dalam bilangan yang tidak ternilai besarnya?”
Demikianlah Allah telah memberikan tanda pertamanya sebagai mukjizat bagi Maryam, gadis suci, yang dipersiapkan oleh-Nya untuk melahirkan seorang nabi besar yang bernama Isa Almasih a.s.
Kisah lahirnya Maryam dan pemeliharaan Zakaria kepadanya dapat dibaca dalam Al-Quran surah Ali Imran ayat 35 hingga 37 dan 42 hingga 44.

Friday, February 19, 2010

spanking new

you all click from tok, maybe i'm gonna stick to this for a while.. so far, arrangement is ok.. and font is ok.. cuma too sweet je. but never mind la.. whatever colour, janji senang nak tgk and mana you all nak cari link.. arr link???? sorry readers.. saya terperasan my favorinte link yg usually you all click click nak shopping tu terhilang.. I meight accidentally delete them.. huhuhuh hilang la list ku.. hope could make that up again... sorrryy

Present from mak long

Thank you Mak Long for this new shoe... Zahraa loves it...

Siap ada jibbits lagi.. thank you Mak Long.. Zahraa sukaa...

Thursday, February 18, 2010

not too sweet meh???

Aiyo.. very difficult to find template maa.. now I understand why people called me cerewet.. aiyo, I am, I am.. cant find anything just nice. I like it to pop up, but easy to read at the same time, easy to tour through.. I am quite particular on those fonts, there's not much font that I like, I notice... still cant find the definite (design sendiri la makcik)

I want to avoid black- dont really fancy black- grey and white and black, also not a fan- err mcm berkabung je.. adoi, and i hate those tempalte yg entry dia skett je.. i mean narrow width je... rugi kan.. kena scroll byk2.. susah

This is so like shopping-susah nak decide.. tensionnya kena decide- pressure pressure

Wednesday, February 17, 2010

say yes to paper

Saying no to plastic, was the most said campaign every where on our country since last year. I remembered last year, in August, where we help our blood donation campaign, our chairman told us that all food involve in the event were not allowed to be packed in plastic, or polistairin (is that how we spell it??) container. This inlvove any event by societies, the state bodies, and that includes us too.
Last few week we had some makan-makan, and food are distributed. This time around I am so excited as there's no paper wrap food like last time, but is cool paper container!!! Picture above is given from PDC. And below, is those ordered from Kapitan Nssi beriyani - cool initiave of this restaurant to come up with this packing.


I hope, other restaurant should take this example and follow through. And by the way, in Penang, the no plastic day is on Monday, Tuesday and Wednesday, and to those require plastic bag, each would cost them 20 cent!!! And guess where that 20 cent goes??? Tabung anti kemiskinan.. it is use to help the poor, isnt that good????

new layout

As I have sometime yeserday, while Zahraa sleeps, of course, I tried to find some new template.. something I wnated to do for some time - but couldnt find the time (oh yes, that takes a lotttt of time) I've tried more than 8 template and liked about 4. Usually I like templates with maximum width, and have white background, or at least clear colour back ground. But now, I might try on this one, and see how it goes for a few days.. something different and out of my norm.
Red and balc aren't usually my favourite colour, but after trying to load this one, it seems nice. Its vibrant, and all column are in position. (well, some of the template goes wrong after uploaded, even a bit senget pun eye sore maaaa).

Well, lets try with this and I'd love to know what yo all think about this.

Tuesday, February 16, 2010

Spying on Zahraa

I love spying on Zahraa.. and secretly took a picture, or video of her. And here I share it with you all - zahraa in her own. Today's she is playing with her Lego. Remember we had an entry on lego last year??? Well, a year a go she just seems to bang every blocks together, not getting her hands on it (so I kept it for a while from her, learnt this from Mye) and taraa!!! I dont know when does she suddenly know waht to do with them.. and I am happy.. go Lego!!! (same toys I've played when I was a kid - but still Zahraa, you're gonna end up like me)

video



video

Tuesday, February 9, 2010

2 years old!!!



Yesterday, our little Zahraa turns 2 years old!!!!! Alhamdulillah, in a good health condition ( at the moment) and in a very cheerful mood.

Cant believe she is 2!! Could still remember how tiny she was, without hair, waking up every 40 minutes, crawling and eating everything....

And here she is now.. sayin 'no, no.. tak leh, tak leh ' to us....

She is now behaving like she's a bigl girl, (perasan betul) . However, recently, (notice to be since a week or two ago) she was different. She started to have fear in her.. (I dont know where she got the idea, or where she learnt the word from) Every time ther's suspense music on tv, she'll say, takut..takut.. or somehting looks like ghost.. she'll say.. takut... hantu.. (who ever said hantu to her??? )

And last week, she is scared to death to a cat!!! A lil being that she loves so much before this. She screamed and cry like crazy last week when a cat approached her...

And she was being furius too.. whenever she was scolded, she will - (choose one) hit us, or make a crying face and run to her room and put her face on her pillow and cry softly.. then when you came to call her out, she will cry out loud.. - errr total drama

All we could say is.. she is developing her emotion .. expressing what she feels and think.

However, how naughty she is, we are so grateful that she is loving, she will come and kiss you without all of a sudden, or when you asked for it. She recognize almost all alphabet already (still mixing M and N and Y and V. and she cant say X) Alhamdulillah.. our next aim - to teach her numbers. She can count 1-10, yes.. but she does not recognize those numbers.. I have difficulties teaching her that (actually dont know how) She could only get the number 9. And she's learning shapes too.. now everything is circle... (phewww)

She also now asked to wear her telekung. We cant wait for her to develop good in speech, so she could say things well, and can teach her Al fatihah better. (better than whatever she is saying now - rosak ayat tu nak oiii)..

May her years to come being bless by Allah, may she become a good daughter, good muslimah, one with knowledge and wisdom, someone with a good heart, and kind to others.

Abah and mama love you.....

Monday, February 1, 2010

Zahraa's new shoes!!!!



Zahraa has got new shoes, seems like her old one is tight. Thank you Tok Wan :D

Angels and Demon

We watched this last night, phewww. finished it in 2 nights.. it is almost a 4 hour movie. Its not a sequel, but almost alike with The Da Vincci Code, written by the same person, and again. Tom Hanks plays Robert Langdon. But to me, this story line make sense compared to The Da Vincci Code. 5 star from me.

Hard Rock Hotel Penang

To those who never seen Hard Rock Hotel, here its view-just to share and let know.


Here's the model.


My new laptop

Well, the title should be My New Laptop, without the new, actually, hehe.. thats because I never had any laptop before, and rarely used one too. At last I bought one, after years of hunting and surfing, and looking. I guess its a buy of a lifetime.

So meet my HP Pavaillion Dm 3 - 1129TX. It is still not available in Malaysia, so it was shipped from Shanghai to meet its new master.

Its an ultra sleek laptop range. With Metal chasis casing. Love this feature. Plastic cover like Dell or Sony would leave finger print on it, but this one doesnt.






Up


Did you watch up???? The Movie has been there for quite some time, but I dint know why that it is not that famous. Maybe not so tempting trailer or not funny enough posters. Or no handsome heroes. Or maybe Angelina Jolie's voice was not in it. I was not interested in it af first, but a few months ago, Kak Min suggested us to watch. She said, it a must-every couple in the world have to watch. So we did get the dvd and I DO think every couple, every family, every husband and wife, every kid should watch this movie.. It is sooooo sweeeeeeeet..... uhuuhukuhuk.. it brought me to tears, can you believe it?? Cartoon brought me to tears. It was meaningful, even at parts without dialogue. And my husband also love the music scores-he always hums it.. We always talked how creative the story is, everytime we watched it. Oh yes.. we watched it many many times, as Zahraa loves is, and we loves it too... Zahraa called the story, either Russel, or balloon, or Atuk, referring to that old man in the movie..

And it brought us to suprise when UP won the Golden Globe!!! They win best animated movie, and guess what.. the music scores won the Best Movie music score award. Congratulation Pixar Studio!!!