Wednesday, January 26, 2011

masuk kerja

this is my last week, of being at home mom. and Nasuha, believe me I had a great time with you. Yup,, all those hiccups and stressful moments with you - ended up so worth it. Ya... mama miss those gaji hujung bulan... but you are this little once in your life time je. Setakat ni alhamdulillah, Nasuha sihat-in fact very good in health... harapnya masuk nursery tak de kejutan. Hope Allah lindungi anak mama...

hmm yg tak bestnya belum kerja dah stress!!!! baru je fikir nak masuk kerja.. tetiba stress melanda!!! hmmm ada tak tempat kerja yg seronok dan tak stress. Ada... tempat kerja Norhasnadira Hashim.. hingga hubby dia suruh berhenti pun dia belum hantar surat resign. (kalau org lain la.. suruh hantar surat next week, minggu ni dah hantar dah lepas dpt green light) talking about stressfull work place. (naa is a positif person actually, she did admit she did felt stress lately-sorry na.. borrow ur name untuk membebel kat sini)

Most of the workplace mmg la stressful. biasa la kerja.. but some of those stress are unnecessary! Kalau stress pasal kerja byk, dateline.. itu adalah biasa.. ini stress pasal lain!! yg tak sepatutnya!!!!!
you know what.. these unecessary stress actually leads to - lost of passion to the job, lost of sincerity to the office, lost of loyalty... mcm2 la..

ha? stress unnecessary tu apa? biasa la.. people's attitude, office atmosphere, persaingan kurang sihat, apa lagi ek . hmmm (can u guys help me out here??) hmm office politics.. or just moron bosses... for me? hmmmm.. my office are the typical - ofis orang melayu (walaupun office ku bukan office org melayu, but the attitude is there) - where orang suka komen pasal org lain daripada improve diri sendiri. bla bla bla.. dan lain lain lagi

hmm i'm going to step into that by next week..and start life all over again. I am older now, more matured.. could i face all this, dengan lebih bijak lagi. As usual, i'd mind my own business. and doa banyak banyak that things will go easy for me.. semoga rezeki anak anak kami dipermudahkan, amin.

No comments: